Google+ Followers

Monday, 23 March 2015

PERMATA HATI KE 2


Pada 22/01/2015 @ 0018 lahirla seorang lagi putra kami, ' HAMZAH BIN MOHD NAIEM '. Alhamdulilah dengan izin Allah kali nie daya bersalin normal lagi dengan berat lebih cikit dari abg dia 3.35kg ... 

Pengamalam mase bersalin kali nie berbeza sangat dari yang first dulu, mase yang first dulu just pecah air ketumban then daya terus g hospital... Kali nie pukul 8.30 pg mase anta Naqib (ank no.1) keluar tande darah dlu, tapi cikit sgt2... So, daya pown xdela hairan sgtkn sebab terlalu ckit tp terdetik dlm hati daya nie dh nk bersalin ke??? kalau nk bersalin xde pulak rase sakit nye, confius nie...huhuhu... daya steady jer mcm xde pape yg jd, daya pown buatla rutin harian mcm biase..

Balik dari anta Naqibanbik baju dlm mesin sidai,mengemas uma ngn masak ...tnghari cik abg balik makan, daya ade ckp kt dia yg daya ade klua darah ckit tp xsktla..dia tanye nk g hospital dh ke?? taw daya boleh jawab ape... daya ckp xyahla g dlu, sbb td jer klua drh nyenie dh xde, lagipun x sakit...

pukul 5.00 ptg,mase ambik Naqib balik taska jumpela dgn kwn Naqib punya mak(nurse), ade tnye dia..ape lg kene marahla... dia suh cpt2 g hospital, sbb dh nk bersalin dh 2 die ckp.. ape lagi terkejutla daya nie,tp xnkla panik sgt nnt jd kelamkabut...,nk pergi hospital terus ssh ckit kalau g sorng, so daya tggula cik abg blik, dlm tggu dia balik saya dh mula rase sakit kt perut, daya taw 2 skt nk bersalin,tp blom kerap lg...

7.00mlm cik abg kite balik, trs bgtaw kt dier yg daya nk g hospital nk bersalin dh nie,die nk g jer trus.. tp daya ckp tggu jpla... abg mandi dlu, lps solat magrib ngn mkn baru kite g hospital yer... daya leh tahan lg nie, lagi pun rase sakit blom kerap sgt...baru lege dia dgr,kalau x dh kelam kabut dia...huhuhu.. kesian pun ade,yela bru blik kerja kn ...

lebih kurang 8.50 smpai kt hospital, daftar sume... 10.30mlm mase doc cek jalan taw2 dah bukak 3 cm, tunggu la kt tmpat menunggu dlu, sbb kalau dh 5 cm baru boleh msk kt kamar bersalin, rase sakit kali nie lagi sakit dr pecah air ketumban dlu,.xsuke btol mase doctr nk cek jalan ,main seluk jer, trus klua darah banyk,sakit bertambah lps kne seluk 2...time nie doctr ckp fh buka 5 cm (11.00mlm) bolehla masuk kamar bersalin,time nie daya ade minta ubat tahan sakit kt nurse yg bertugas, daya xtahan sgt2... tp dorg lupe kot ,smp kesudah xpt ubt thn skt 2... 11.30mlm doctr ckp dh buka 8 cm ,daya mintala pgglkn cik abg kite 2 nk suh dier tmnkn daya bersalin jugak kali nie tp x smpt =( nk wat cmne mase berjln cepat, bby xsabar nk klua ... 8cm doctr dh suruh push, lps doctr pecahkan air ketumban ... ape lg, daya push ajela.. ape lg, rase mcm bende terkoyak jela,..sakittttt, hanya Dia je yg taw...tp lps je bby klua daya rase nikmat yg Allah bg kt daya, daya bersyukur sgt2 sbb dapt rase  nikmat bersalin...hilang segala sakit lps daya tgk muka bby boy kami Hamzah...cik abg masuk betul2 mase bby baru klua.trus nmpk bby jer... xpela bukan rezeki abg nk tgk. next time yer..